Beleggenmetplezier.nl

Vrijdag 18 januari 2019

Nieuwsbrief

…..
Geachte belegger,

We hebben het geweten, geen eindejaarsrally maar een grote domper, met zelfs nog een forse tik op 27 december naar 472.19 en uiteindelijk is de AEX bij een stand van 487.88 met de staart tussen de benen het jaar uit gegaan.

Veel handelaren, banken, vermogensbeheerders en pensioenfondsen hebben voor het eerst in jaren hun boeken gesloten met verlies.
Dan ons nu maar richten op 2019, een jaar, met zoals altijd nieuwe kansen, maar over hoe het zal uitpakken zijn de meningen verdeeld.  Er zit wel al veel slecht nieuws in de koersen verwerkt, de jaarcijfers komen eraan en mochten die tegenvallen dan zal het vertrouwen van de consumenten er niet beter op worden. Dan zal het in het begin van 2019 nog steeds moeizaam gaan.
Er is nog steeds geen duidelijkheid over de Brexit, waarbij deze week wel al goed duidelijk werd hoe de vlag erbij hangt. Het was Mayday en dat heeft May geweten, de “day after May” was er geen houden meer aan, al heeft May wel nipt de motie van wantrouwen overleefd. Zal het na de stemming nu een harde Brexit worden, of zijn er nog mogelijkheden voor een zachte landing, of misschien een referendum met de hoop dat het hele Brexit gedoe alsnog wordt afgeblazen? De deadline ligt op 29 maart en de Brussel heeft al aangegeven dat er geen uitstel wordt verleend.

En wat te denken aan het verloop van de handelsoorlog? Er is nu hoop dat eind januari de deal wordt uitgepraat met voor beide partijen een gunstige uitkomst. Maar Trump heeft door de shutdown ook nog voldoende andere problemen aan z`n hoofd.. komt er nu wel of geen muur en waar het echt om gaat, wat mag het uiteindelijk gaan kosten?

Kortom, de langste shutdown en de handelsoorlog hinderen het bedrijfsleven dermate dat er plannen worden uitgesteld en (meer) omzetverlies dreigt. Dat de economie er onder lijdt is onderhand wel duidelijk, vrees voor het vervolg maar ook hoop voor de toekomst. Dan kan het ineens weer hard gaan, daar zagen we vandaag al een voorproefje van..

Probability grafiek (probability = waarschijnlijkheid)

Deze grafiek bestaat uit 2 delen, volatiliteit en expiratie: in het bovenste deel van de grafiek zien we de volatiliteit. De bruine lijn (HV) laat de historische volatiliteit zien en de blauwe lijn (IV) de implied (verwachte) volatiliteit. We zien dat de historische volatiliteit boven de implied volatiliteit staat. De volatiliteit is ten opzichte van de vorige maand gedaald en staat nu op 14.19 In het onderste deel van bovenstaande grafiek zien we de vorige expiraties (16 november, 21 december en 18 januari) in aanloop naar de volgende op 15 februari. Gebaseerd op de historische en huidige volatiliteit laten berekeningen nu een verwachte februari expiratie tussen 480 en 520 zien. Deze waarde wordt als een positie bijgehouden op onze site. Deze maand extra hoog risico!

TA met de steun- en weerstandslijnen

Het technisch plaatje is iets verbeterd ten opzichte van de vorige expiratie. We zijn van 534 gedaald naar een low op 472.19. Vanaf dat punt zijn we opgeveerd naar het slot vandaag op 509.70  De steun ligt op 500.11 en de weerstand ligt op 515.63.

Turbo`s
Vorig jaar hebben we onze service uitgebreid met het handelen in turbo`s, die ook op onze site worden bijgehouden. Het is een mooie aanvulling gebleken!

Rendement
Het resultaat vanaf 1 januari 2019 op 0.1% (excl. kosten).

Intraday webinar
Af en toe zetten we op verzoek onze camera aan en we kijken dan naar het sentiment, de aex en onze posities. We geven antwoord op vragen en zoeken naar nieuwe kansen. Als lid krijgt u automatisch ruim voor aanvang van ieder webinar een uitnodiging. Bent u geen lid of weet u niet zeker of u al op de lijst staat? Stuur ons dan een mail dat u het webinar volgen wil en we zetten u op de lijst, zodat u ruim vooraf een link ontvangt waar de uitzending te volgen is.

Meer info kunt u hier vinden 

Optiepedia.nl
Benieuwd naar het verschil tussen een put spread en een call spread?
Volg dan ook eens een gratis webinar of lees het nog eens na op Optiepedia.nl
Dit is een site waar veel informatie over opties bijeen gebracht is. Tevens kun je op deze site verschillende brokers, banken, tipgevers en servicediensten als ook optie-software vergelijken.

Methode
Kijk ook eens bij methode Hier vindt u veel meer informatie wat we iedere dag doen en hoe we het doen. Daar staat ook alle informatie over onze abonnementen en acties.

Heb je een vriend, kennis of familielid die ook geïnteresseerd is? Het staat u vrij om deze nieuwsbrief door te sturen.

AVG
Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking getreden. Hierover heeft u vast wel al gehoord. De AVG bevat nieuwe privacy regels met als belangrijkste doel uw persoonsgegevens nog beter te beschermen. Wat betekent dit voor u?
Het enige wat wij van u weten is uw e-mailadres. Hierop ontvangt u af en toe een bericht van ons. De vraag blijft of u hiermee blijft instemmen. Wilt u geen berichten meer van ons ontvangen dan (en dat kon altijd al) kunt u zich hier afmelden. Wanneer u zich niet afmeld geeft u ons expliciet toestemming om u af en toe een bericht te sturen. Zo blijven uw privacy gegevens bij ons gerespecteerd en beschermd!

We blijven zoals altijd voorzichtig, positief en behoudend. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, dan zien we graag een bericht in onze mailbox: [email protected]
En natuurlijk zijn we iedere dag tussen 8 en 17 uur op de chat aanwezig, gezellig Onder ons.

Met vriendelijke groeten – het team achter beleggenmetplezier.nl

 

Bezoek ons op beleggenmetplezier.nl | Onze disclaimer

U ontvangt deze mail omdat u geregistreerd bent (geweest) bij beleggenmetplezier.nl en wij ons het recht voorbehouden u af en toe op de hoogte te stellen van nieuws, weetjes en speciale aanbiedingen. Mocht de nieuwsbrief niet leesbaar zijn dan kunt u deze ook hier op de site vinden. Doordat we verschillende lijsten gebruiken kan het zijn dat u de nieuwsbrief meerdere malen ontvangt.
Klik hier om u uit te schrijven.