===============

Beleggenmetplezier.nl

zaterdag 17 november 2018

Nieuwsbrief

…..
Geachte belegger,

de meeste kwartaalcijfers zijn geweest, sommige fondsen werden op de beurs beloond, maar er zijn er ook een paar aandelen flink afgestraft. Dit resulteerde in een laagste stand van de aex (26 oktober) op bijna 500 punten!

Ondanks de groei van de Amerikaanse economische kreeg ook Wallstreet er flink van langs, maar ze wist eind deze week toch weer iets op te veren. De markt kreeg steun door een tweet van Trump dat China bereid is op korte termijn een handelsdeal te sluiten en dat daardoor mogelijk kan worden afgezien van meer importheffingen.

In de UK begint de situatie langzamerhand uit te lopen op een soap nu de Brexit onderhandelingen ondanks het principe akkoord te soft zijn gevonden door het Engelse kabinet. Meerdere ministers zijn inmiddels afgetreden en ook dit zorgt voor onrust op de financiële markten, de beurs in Londen zakte weg en de Britse pond ging omlaag.
Italië blijft vasthouden aan hun begroting met een tekort van 2.4% van het BBP voor 2019.

De AEX eindejaarsvoorspelling (zie verderop) laat nu een gemiddelde slotstand zien van 543.59.
Dan zou de aex nog 4.5% moeten stijgen, niets is onmogelijk!
Iedereen is alle onzekerheid immers flink moe en hoopt op een forse stijging om 2018 nog goed te maken, maar er zijn nog wel een paar onzekerheden die een oudejaarsrally in de weg kunnen staan..

Probability grafiek (probability = waarschijnlijkheid)

Deze grafiek bestaat uit 2 delen, volatiliteit en expiratie: in het bovenste deel van de grafiek zien we de volatiliteit. De bruine lijn (HV) laat de historische volatiliteit zien en de blauwe lijn (IV) de implied (verwachte) volatiliteit. We zien dat de historische volatiliteit de de implied volatiliteit elkaar zijn genaderd. De volatiliteit is ten opzichte van de vorige maand iets gedaald en staat nu op 15.86

In het onderste deel van bovenstaande grafiek zien we de vorige expiraties (21 september, 19 oktober en 16 november) in aanloop naar de volgende op 21 december. Gebaseerd op de historische en huidige volatiliteit laten berekeningen nu een verwachte december expiratie tussen 490 en 560 zien. Deze waarde wordt als een short strangle positie bijgehouden op onze site. Deze maand extra hoog risico!

TA met de steun- en weerstandslijnen

Het technisch plaatje is sterk veranderd ten opzichte van de vorige expiratie. We zijn van 549 gedaald naar een voorlopige low op 500.45. Vanaf dat punt zijn we opgeveerd naar het slot van gisteren op 522.43  De steun ligt op 518.48 en als we opnieuw lager gaan kunnen we weer naar 500.45 De 1e weerstand ligt op 529.63 en als we die breken kunnen we kijken naar de volgende weerstand op 538.64

Turbo`s
Dit jaar hebben we onze service uitgebreid met het handelen in turbo`s, die ook op onze site worden bijgehouden. We zien dit als een mooie aanvulling naast onze opties!

Rendement
Ondanks de forse daling van de beurs in februari staat ons resultaat vanaf 1 januari 2018 al weer ruim 17% (afhankelijk van de kosten) in de plus.

Webinar turbo`s en opties
Af en toe gaat op dinsdag onze camera aan en gaan we live in op vragen van onze leden.
Toelichting: op verzoek zetten we voor u nog vaker de camera aan en we kijken dan naar het sentiment, de aex en onze posities. We geven antwoord op uw vragen en zoeken naar nieuwe kansen. U krijgt als lid automatisch ruim voor aanvang van ieder webinar een uitnodiging. Bent u geen lid of weet u niet zeker of u al op de lijst staat? Stuur ons dan een mail dat u het webinar volgen wil en we zetten u op de lijst, zodat u ruim vooraf een link ontvangt waar de uitzending te volgen is.

Cursus opties en turbo`s
We zijn weer gestart met onze cursus serie over opties en turbo`s en met nog 2 afleveringen te gaan kunnen we het nu al weer een succes noemen.
De cursus wordt toegelicht met animaties en voorbeelden uit de praktijk en er is vooral veel ruimte voor eigen inbreng en vragen. De deelnemers krijgen iedere keer een dag voor aanvang een uitnodiging en ruim een uur voor aanvang een mail met de link erin. Alle uitzendingen zijn gratis voor leden en niet-leden en zijn live achter uw eigen computer te volgen.

Bent u geen lid en wilt u toch een webinar bijwonen?
Stuur ons dan een mail met uw mailadres. U wordt dan op de uitnodigingenlijst gezet en ruim voor aanvang ontvangt u dan ook alle details, de data en uiteraard de link waar het webinar live te volgen is. Meldt u op tijd aan, VOL = VOL (er zit een maximum aantal op de datastream)
We hebben dit najaar gekozen voor de donderdagavond. Mocht je een voorkeur voor een andere dag of avond van de week hebben, zet dat er dan even bij. Al lukt het niet altijd, maar we willen proberen met iedereen rekening te houden. 

Data en inhoud van onze cursus serie:
donderdag 01 november 2018 deel 1: opties – de basis
donderdag 08 november 2018 deel 2: opties – de verdieping
donderdag 15 november 2018 deel 3: optie strategieën en hun toepassing
donderdag 29 november 2018 deel 4: early excercise en assignment
donderdag 06 december 2018 deel 5:  turbo`s – uitleg, de werking en toepassing

Meer info kunt u hier vinden 

Optiepedia.nl
Benieuwd naar het verschil tussen een put spread en een call spread?
Volg dan ook eens een gratis webinar of lees het nog eens na op Optiepedia.nl
Dit is een site waar veel informatie over opties bijeen gebracht is. Tevens kun je op deze site verschillende brokers, banken, tipgevers en servicediensten als ook optie-software vergelijken.

Eindstand AEX 2018
Voorspel de eindstand van de aex op 31 december 2018.
Ten onrechte is er gisteren een foutieve mail uitgegaan met een herinnering tot het doorgeven van de eindstand. Uiteraard is dit (zoals iedere keer gecommuniceerd) nog mogelijk tot donderdag 22 november 2018 24.00 uur.
Er zijn nu ruim 45 stemmen ontvangen en het gemiddelde ligt op 543.59
Kijk ook nog even op de pagina Eindstand en controleer of wijzig uw opgave. Een wijziging van uw eindstand mag natuurlijk ook, uw laatste inzending is geldig.

Methode
Kijk ook eens bij methode Hier vindt u veel meer informatie wat we iedere dag doen en hoe we het doen. Daar staat ook alle informatie over onze abonnementen en acties.

Heeft u een vriend, kennis of familielid die ook geïnteresseerd is? Het staat u vrij om deze nieuwsbrief door te sturen.

AVG
Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking getreden. Hierover heeft u vast wel al gehoord. De AVG bevat nieuwe privacy regels met als belangrijkste doel uw persoonsgegevens nog beter te beschermen. Wat betekent dit voor u?
Het enige wat wij van u weten is uw e-mailadres. Hierop ontvangt u af en toe een bericht van ons. De vraag blijft of u hiermee blijft instemmen. Wilt u geen berichten meer van ons ontvangen dan (en dat kon altijd al) kunt u zich hier afmelden. Wanneer u zich niet afmeld geeft u ons expliciet toestemming om u af en toe een bericht te sturen. Zo blijven uw privacy gegevens bij ons gerespecteerd en beschermd!

We blijven zoals altijd voorzichtig, positief en behoudend. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, dan zien we graag een bericht in onze mailbox: info@beleggenmetplezier.nl
En natuurlijk zijn we iedere dag tussen 8 en 17 uur op de chat aanwezig, gezellig Onder ons.

Met vriendelijke groeten – het team achter beleggenmetplezier.nl

 

Bezoek ons op beleggenmetplezier.nl | Onze disclaimer

U ontvangt deze mail omdat u geregistreerd bent (geweest) bij beleggenmetplezier.nl en wij ons het recht voorbehouden u af en toe op de hoogte te stellen van nieuws, weetjes en speciale aanbiedingen. Mocht de nieuwsbrief niet leesbaar zijn dan kunt u deze ook hier op de site vinden. Doordat we verschillende lijsten gebruiken kan het zijn dat u de nieuwsbrief meerdere malen ontvangt.
Klik hier om u uit te schrijven.